Znáte mölkky?

6.6.2019

Nejrychleji prodávaná venkovní hra v severských zemích, mölkky, je k půjčení v areálu Žlutých lázní! Tato házecí kolíková hra pochází z Finska a zvládne ji každý. Někdo ji viděl hrát už Vikingy, jiní zrod spojují s jihofinským regionem Päijänna Tavastia. To než vyslovíte, máte první hru za sebou, tak jednoduchá má pravidla. Navíc je vhodná pro všechny věkové kategorie a lze ji hrát v libovolném počtu hráčů.

Hra se skládá z 12 seříznutých špalíků očíslovaných od 1 do 12 a házecího kolíku. Kolíkem trefujete dané špalíky. Hází se spodním obloukem z čáry, počet hráčů je neomezený, od jednotlivců po družstva, sčítají se body podle čísel na špalících. Vyhrává ten, kdo nejdříve dosáhne 50 bodů.

Mimojiné špalíčky mölkky jsou vyrobeny ručně ve Finsku z místních borovic, které pocházejí z trvale udržitelným způsobem obhospodařovatených lesů (drží certifikát PEFC). Užijete si tedy ekologickou zábavu pod širým nebem.

Chcete se o hře dozvědět více detailů?

Tak se podívejte na stránky Českého svazu MÖLKKY, kde najdete vše od detailních pravidel po turnajích pro více zapálené hráče.

Jak si mölkky půjčit?

Buď doražte rovnou do našeho Sportcentra hned u vstupu do Žlutých lázních a nebo si je můžete předem zarezervovat v našem rezervačním systému.

Provozní informace naleznete zde.

 

MP